Aöf - Açıkögretim Forumu - Sınav Soruları - Sınav Sonuçları - Ders Notları - Çıkmış Sorular

Geri git   Aöf - Açıkögretim Forumu - Sınav Soruları - Sınav Sonuçları - Ders Notları - Çıkmış Sorular > AÖF 2013 ve Öncesi Çıkmış Sorular > Açıköğretim Çıkmış Soruları > 4 Sınıf Geçmis Yıl Sınavlar > İktisat Tarihi Geçmiş Yıl Sınavları

Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31-03-2008, 21:36   #1
Emekli Admin
 
pamuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 17/10/07
Mesajlar: 2,873
Tecrübe Puanı: 9
Rep Puanı: 10
Rep Derecesi : pamuk is on a distinguished road
pamuk - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart İktisat Tarihi - 2006 Vize Soruları ve Cevapları

SORU 1) Yukarıdakilerden hangileri tarım inkalabını açıkayan teorilerdir ?
Cevap 1) Gordon Childe, Robert Binford Lewıs Bınford

SORU 2) Yukarılardan hangileri toplumun ekonomik performansını temelden değiştiren ve uzun dönemli ekonomik büyüme sağlayan köklü değişimlerdir
Cevap 2) Tarım İnkılabı ve Sanayi İnkilabı

SORU 3) Yaklaşık olarak 10.000 Yıl önce insanlar yerleik tarıma geçmeyi başardılar. Çeşitli bitkiler yetiştirmeyi ve hayvanların ehlileştirmeyi öğrendiler Buna neden olan ?
Cevap 3) Neolitik Tarım

SORU 4) Doğal kaynaklardan istifadeyi yalnız grup ve kabilelerin üyelerine tahsis eden sistem ?
Cevap 4) Komünal Mülkiyet

SORU 5) Yunan ekonomisinde kullanılan para sistemi ?
Cevap 5) Atina Parası

SORU 6) İşgücünün büyük kısmı kölelerce sağlanan ve kar amacı ile üretim yapan çiftlikler ?
Cevap 6) Latifundia

SORU 7) Tarım İnkılabı en son ulaştığı yer ?
Cevap 7) İskandinavya

SORU 8) Sir Willam Asley için yapılan kürsünün tarihi nedir ?
Cevap 8) 1892

SORU 9) Roma imparatorluğu zamanında ve daha önceki zamanlarda tarım yalnız kuru bölgelerde ve yoğun ormanlarla kaplı olmayan yerlerde yapılıyordu bunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir ?
Cevap 9 Kış yağmurları ve don olayları başlamadan ürünlerin yetişmesine imkan verecek şekilde ilkbaharın başlarında kurutmak mümkün değildi.

SORU 10) Ortaçağ döneminde örgütlenme biçimi nasıldı ?
Cevap 10) Dikey

SORU 11) Yukarılardakilerden hangileri Ortaçağ Avrupasının temelini oluşturan etmenlerdir ?
Cevap 11) Roma imparatorluğu - Cermen- Kilise Kurumları

SORU 12) Ortaçağda malikanesinin lordun doğrudan yararlandığı topraklara ne ad verilir ?
Cevap 12) Demesne ( Rezerv )

SORU 13) Erken ortaçağ döneminde iklim ve bitki örtüsünde yaşanan gelişmelerden biri değildir ?
Cevap 13) Bağcılık faliyetleri hız kazandı.

SORU 14) Bir Derebeyin himayesinde ona bağlı olarak kimseye ne ad verilir ?
Cevap 14) Vassal

SORU 15) Rüzgar değirmenlerini kaçıncı yy bulundu ?
Cevap 15) 12 yy sonunda

SORU 16) Yukarıdakilerden hangileri Ortaçağ döneminde Avrupa Nüfusu anlatmaktadır.
Cevap 16) Avrupa nüfusu daima gençti ve 10-13 yy kadar sürekli genç yaş grubu vardı

SORU 17) 12 yy Avrupada Kuzeyli ve güneyli tüccarların en önemli buluşma noktası ?
Cevap 17) Champagne

SORU 18) Neolitik Tarımın yönetimlerini sürekli yerleşim alanı oluşturmaları ilk olarak dünyanın neresinde oldu
Cevap 18) Fırat Dicle ile Nil vadileri

SORU 19) Flaman-Flandra-Kuzey İtalya, İngiltere Yukarıdakilerden hangisi 16 ve 17 yy ekonomide düşüşe geçen ülke yada ülkelerdir ?
Cevap 19)

SORU 20) Geç ortaçağda ekonomik kriz sonuçlarında değildir ?
Cevap 20) Fiyatlar düştü.

SORU 21) İleri ortaçağda genişleme hareketleri kaçıncı yy kadar sürdü ?
Cevap 21) 14 yy başlarına

SORU 22) Demir madenin bulunmayan ada aşağıkilerden hangisidir ?
Cevap 22) Japon adaları

SORU 23) İleri ortaçağda şehirlerin gelişmesiyle görülen gelişmelerden biri değildir ?
Cevap 23) Üretim arttı. Ana kitapta bu şekilde yazıyor

SORU 24) Ortaçağda yerlerleşim yerlerinden değildir ?
Cevap 24) Kasaba
__________________
--------------------------------------------------------------------------

FACEBOOK SAYFAMIZA DAVETLİSİNİZ - TIKLAYIN ZİYARET EDİN
SİZDE SAYFAMIZI BEGENİN, YAPACAĞIMIZ AKTİVİTELERDEN ve AÖF HABERLERİNDEN ANINDA HABERDAR OLUN


--------------------------------------------------------------------------
pamuk isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Reklam alanlarımız
Yanıtla

Bu konuyu sosyal ağlarda paylaşın!

İlgili kelimeler
2006, cevaplari, cevapları, sorulari, soruları, tarihi, vize, İktisat

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık





Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Sitemiz 5846 Fikir ve Sanat eserleri kapsamında paylasım yapılmaktadır.üyelerimiz yararlanmıs oldugu kaynaklarında ilgili yazarımızında adını belirtecekelerdir. Sitemizde yararlanmış oldugunuz kaynaklarımızdan ilgili yazarımızında kitapını alarakta daha geniş bir bilgiden yararlanabilirsiniz.
Bu site bir Hedef Aöf projesidir.
Açıköğretim çıkmış sorular ve cevapları için Aöf Çıkmış Sorular - Aöf lisans bölümleri
Aofclub.com 2007 - 2014